Smartlog v3 » hulegaard.dk » Den arkitektoniske tsunami
Opret egen blog | Næste blog »

Den arkitektoniske tsunami

3. Feb 2010 12:38, ehu

 

Såfremt læseren har passeret Vejlefjord-broen for nylig, kan det ikke undgåes, at øjnene panorerer rundt og ind mod Vejle centrum. Bortset fra det myldretids-prægede mareridt på Vejlefjord-broen er udsigten i klart vejr dag og nat en nydelse, naturligvis rettet primært mod bycentrum af Vejle. Ikke mange steder i Danmark er broudsigten smukkere og mere varieret, vel med undtagelse af Lillebæltsbroen (den ny), hvor der er et enestående syn enten til Fyn eller Jyllands-siden.

Den arkitektoniske tsunami

“Enestående syn” er nøgleordene til denne lille refleksion om Vejle-området. Et stykke helt ejendommeligt arkitektur er den relativt nyopførte ”Bølgen”.  To høje buer bølger elegant hen ad Vejles havnefront og danner nærmest en skulptur, når den beskues fra højbroen. 

Arkitektfirmaet Henning Larsen - kendt for en del arkitektur også i Danmark (Operaen f.eks. :-) )- står bag dette. Desværre kan man jo ikke se det interiøre (ligesom f.eks. Turning Torso :-) ), medmindre man enten ejer en bolig eller besøge personer, der gør det. 

Så er det jo rart med et magasin, der på glittet papir illustrerer en lejlighed som “gæst” hos en beboer. Det skete i januar-2010-nummeret af Bo Bedre.  Dette æstetiske, mangeårige magasin med tips, farver og drømme kan sagtens accelerere fantasien.

Rent praktisk bør tilføjes, at byggeriet Bølgen som nævnt i dag består af to “bølger” (illustr.).  En tredie er under planlægning og med tiden skal der bygges fem i ialt. Der er 10 etager i hver bølge og 38 meter ned fra taget. Prisniveauet rækker fra 3,4 mio kr. ( 1-værelses på 78 m2) til 13,6 mio. kr. (2-værelses på 238 m2). Sidstnævnte er beliggende i 2 etager på 9ende og 10ende, dvs. øverst oppe.  Det må siges at være “surfing” i n´te potens såvel på pris som udsigt ;-).

Dette alternative bygningsværk indgår i Vejles planlagte havnefront “Kanalkvarteret”.  Den består af 3 bykvarterer af blandet bolig og erhverv. Fuldt udbygget vil den rumme Kanalkvarteret, Havnebyen og Parkbebyggelsen.

Refleksion

Er læseren i Vejle eller på Vejlefjord-broen, er “Bølgen” a must to see.  Og så bliver det kun bedre med årene, når alle fem bølger er etableret.  En arkitektonisk tsunami med indbygget glæde for øjet og ganske ufarligt; ihvertfald at se på ! :-) .

Kommentarer

 1. Beologen
  3. Feb 2010 14:46
  1

  Spektakulært. Jeg kan godt lide den slags. Turning Torso...suk, gid jeg kunne bo i den. Mht Bølgen, så kan jeg forestille mig at mægleren laver sin helt egen version hver gang en 13 mio.'s handel er lavet...for en...to-værelses. Hellige vejsalt! :-)

 2. Erik Hulegaard
  3. Feb 2010 15:02
  2

  @Beologen#030210-1446:

  Areal- og prisdata blev indsamlet i den "lille bølge" af info-pavillion. Bo Bedre-artiklen gav "kun" en fotografisk appetizer. Derfor var besøget et must, forinden Michael Bolton fuldendte dagen i Vejle Musikteater.

  Jeg har tidligere kørt rundt i Vejle og omegn samt en gang boet på det aldeles fortræffelige hotel Australia i centrum.

 3. anjoe
  3. Feb 2010 20:42
  3

  Hvor flot, Erik; de bølger skal absolut opleves live, hvis det jyske land engang skal besøges feriemæssigt. Da vil Rimkogeren og jeg nok have skiftet bil og dermed ret sikkert fået tilføjet et musikanlæg, så at min CD med Michael Bolton blandt andre gode kunstnere kan hjælpe os på vej :-D

  Vores nuværende dyt har trofast og billigt fulgt os i 17 år, men har forud nogle år på bagen, så max. 2 år til - radioen døde kontra hurtigt efter overtagelse, og vi har været for dovne til at erstatte den, også evt. med et numodens "alt-i-ét-produkt"!

 4. Erik Hulegaard
  3. Feb 2010 20:54
  4

  @anjoe#030210-2042:

  Blogejeren har altid fravalgt en bil. Derfor kender han ikke - når biler lejes til forskellige formål - til problemer med radio/CD-anlæg ;-). Men han har kørt det ganske Danmark tyndt (i udlejningsbiler) og set (og periodevis nydt) faktisk alle større byer og øer (undt. Anholt og Endelave) i Danmark, herunder Vejle.

  Dejligt og velfortjent, at det begavede par bosiddende næsten i midtpunktet af Lolland skifter bil og får sig nogle på opleveren, medens Frederik nyder udsigten fra bagruderne og alle tre nyder udvalgte numre fra verdenskunstneren Michael Bolton fra bilens højtalere.....

Statistic

Bloginformation

Mere information på www.hulegaard.dk

Søg og find


Erik Hulegaard
Erik Hulegaard
Indlæg ad hoc.

Kalender

« July 2018 »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Tags

Arkiv