Smartlog v3 » hulegaard.dk » En streg i sandet
Opret egen blog | Næste blog »

En streg i sandet

7. Sep 2007 19:47, ehu

Overskriften har sædvanligvis den (overførte) betydning, at grænsen er nået: Hertil og ikke længere. En bunke sand har fået en ganske særlig betydning, nemlig sandbankerne i rigdomsparadiset Dubai.

 Dubai er et af de syv emirater, der udgør de Forenede Arabiske Emirater samt hovedbyen i emiratet af samme navn. Dubai er det næststørste af emiraterne efter Abu Dhabi.  Ofte sammenlignes det med Singapore som en slags handelshub og med tiden kæmpemæssigt turistområde.

Et eksempel på "boomet"  er Burj Dubai Skyskraber, der  forventes at blive verdens højeste, når den forventelig står færdig i juni 2009.  Der tales om op til 189 etager ( ca. 950 m.)

Dubai er i sandhed multikulturel. Kun ca 20% af indbyggerne er såkaldte “lokale”. De resterende 80% kommer fra mere end 100 lande, især fra Indien, Pakistan og Fillippinerne. Disse etniske og kulturelle kontraster er særdeles tydelige i bybilledet. Dette er også præget af, at der er dobbelt så mange mænd - nogle mener tre gange så mange mænd - som kvinder i Dubai. Ak ja….

Hammerslag

DR1 boligudsendelsen fortalte for nylig om priserne på dette udsøgte ressort i (den nye) verden.  I udsendelsen sås også det statsejede udviklingsselskab Nakheels stort anlagte sandøer udfor kysten af Dubai. I fugleperspektiv ligner det et verdenskort. Hvert land sin ø.Og så er vi ved bogføringen. Den klat sand, der illuderer Danmark, koster aktuelt 180 mio.kr. Det forlyder, at Sverige, Norge og Finland ”kun” kostede 82 mio.kr, men de er også – i modsætning til Danmark – allerede solgt. Den norske hovedstad Oslo har – af uvist hvilken grund – fået sin egen sandø. Prisen er 195 mio. kr.


Købstilbud
Skulle du være den heldige ejer af 180 mio.kr eller måske din onkel  sidder i en kapitalfond, kan du ikke engang være sikker på at kunne købe. Det er kun rige forretningsfolk  og ”stjerner”, der får købs-tilbud.
”Jeg har et godt tilbud til dig”, som Lars Larsen siger på sit klingende jydsk, medens kræmmer-smilet fylder resten af skærmen. Han kunne have råd, men er han ”acceptabel” med sit ”Godaw do”.  Maersk-Møller ville nok have større chancer, men firmaets container-skibe passer ikke just i sandhavnene.

Refleksion
De seneste 30-40 år har udvalgte områder i verden genereret en (ulige) rigdom, som aldrig før i verdenshistorien. Har man(d) besøgt Marbella, den franske riviera, Monaco, Schweiz, Belgravia(London) , diverse casinoer og tilsvarende finansielle hotspots, stiller jeg altid mig selv spørgsmålet:”Hvordan har xx dog tjent så mange penge?”  Det kan man(d) så philosophere over……medens man(d) tænker:


”Hvornår trækker den Øverste en streg i sandet?”

 

 

 

Kommentarer

 1. Lupo
  9. Sep 2007 01:32
  1

  Don (Ø)verst? ;)
  Spøg til side og TAK for supplerende svar på spørgsmål, jeg sad med under boligudsendelsen.

 2. Erik Hulegaard
  9. Sep 2007 09:49
  2

  @Lupo: Selv tak og paa gensyn ved anden lejlighed enten her eller i garagen :-)

 3. Hans-Jørgen Andersen
  17. Oct 2012 15:11
  3

  Hej Erik
  Tak for en spændende og informativ artikel :)
  Jeg var selv i Dubai med kæresten sidste år og det bliver bestemt ikke sidste gang.
  Det er en spændende og livlig by og man må sige at der er meget at se på med alt det, de har gang i :)
  Jeg rejste for øvrigt med Atlantis Rejser og de kan også anbefales.

 4. Erik Hulegaard
  17. Oct 2012 16:19
  4

  @Hans-Jørgen Andersen#171012-1511:

  Der er sket en del i Dubai, siden ovennævnte blogindlæg blev skrevet for omtrent fem år siden.

  FAE/Dubai har givetvis stadig en spændende område at besøge. Din Atlantis-anbefaling er noteret. ;-)

Statistic

Bloginformation

Mere information på www.hulegaard.dk

Søg og find


Erik Hulegaard
Erik Hulegaard
Indlæg ad hoc.

Kalender

« July 2018 »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Tags

Arkiv