Smartlog v3 » hulegaard.dk » Lille Soldat
Opret egen blog | Næste blog »

Lille Soldat

24. Nov 2008 00:05, ehu

Temaet i den nye danske film “Lille Soldat” er ikke nyt. Soldaten, der kommer hjem fra en krig. Sindet og kroppen har svært ved at tilpasse sig den “normale” civile liv. Omgivelserne forstår ikke soldatens situation, lægger afstand eller forsøger at “hjælpe” uden at forstå. 

Temaet er set før - mange gange - i film, men det er første gang, at en dansk film fortæller om en kvindelig soldat, spillet (aldeles fremragende) af Trine Dyrholm. Ligger der en Bodil-pris og venter i 2009, lad se ;-) .

Handling i essens

Soldaten Lotte vender hjem fra endnu en mission mærket af krigens oplevelser. Hendes far, der er vognmand, skaffer hende et job som chauffør for sin nigerianske kæreste, escortpigen Lily. Hverken Lotte eller Lily viser den store interesse for hinanden, men omstændighederne tvinger dem til at forholde sig til hinanden som mennesker. - Handlingen forekommer både forudsigelig og overraskende i et vellykket filmisk mix.

Faderen spilles af den noget glemte skuespiller Finn Nielsen - en vellykket casting. Manuskriptet til “Lille soldat” er blevet til i samarbejde mellem Kim Fupz Aakeson og Annette K. Olesen.

Refleksion

Begreber som krigstraumer, kønskamp, prostitution, trafficking (menneskeshandel) samt forældre-svigt er vævet sammen i en realistisk og seværdig film. Den viser, at der ikke - gentager i-k-k-e - er nogle nemme løsninger, når godhed og idealisme duellerer med realisme, fordomme og mandschauvinisme.

Biografgængeren ser på filmens handling og oplever den faktiske hverdag: Vi lever meget af vores liv som vi bedst kan, i en verden andre har skabt kulisserne til.  Det gælder soldaten, det gælder hendes far, det gælder (den nigeriansk-fødte) luder og de fleste andre….

Book en god plads via nettet til læserens nærmeste biograf. Afgjort en billetafrivning værd!

http://www.lillesoldat.dk/

Statistic

Bloginformation

Mere information på www.hulegaard.dk

Søg og find


Erik Hulegaard
Erik Hulegaard
Indlæg ad hoc.

Kalender

« July 2018 »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Tags

Arkiv