Smartlog v3 » hulegaard.dk » Stemmens diamant - Celine Dion - Royal Arena Copenhagen
Opret egen blog | Næste blog »

Stemmens diamant - Celine Dion - Royal Arena Copenhagen

16. Jun 2017 08:12, ehu

Celine_Dion_Coversmall1.jpg

“Kom gerne i god tid til koncerten”, skrev arrangørerne. Og til trods for, at det gjorde mange af de 13.500 tilskuere til den udsolgte koncert, var køerne næsten uendelige og det tog (med for få indgange) omkring 45-60 minutter at passere security check og komme indenfor i Danmarks nyeste multiarena.

Royal Arena er en indendørs, multifuntionel arena i Ørestad Syd i København, der blev indviet den 28. januar 2017.  Afhængig af arrangementets indhold er der plads til omkring 16.000 tilskuere. Der er således tale om en pendant (og nu konkurrent) til Jyske Bank Boxen i Herning.  Begge multihaller er velegnet til de helt store og kostbare arrangementer og begge steder er kalenderen fyldt med disse, hvilke også inkluderer udenlandske verdensstjerner.

Torsdag d. 15. juni 2017 blev dette så eksemplificeret med en sangstjerne fra den allerøverste hylde - canadisk fødte Celine Dion. - Det hele startede for 49 år siden i Charlemagne-kvarteret i Montreal, Quebec, Canada, hvor hun blev født ind i en stor familie; den yngste i en børneflok på 14. Slagteren Adhémar og husmoderen Thérèse ejede pianobaren ”Le Vieux Baril” (Den gamle tønde) og var overmåde musikbegejstrede. De opkaldte det ene af deres 14 børn, Celine, efter den franske sanger Hugues Aufrays nummer af samme navn.

Hendes sangkarriere udviklede sig i starten langsomt, men tog til i fart fra 1980erne. En fabelagtig stemme, som i nutiden kun måske matches af Mariah Carey, lagde grunden til priser og millioner af canadiske dollars.
I 2004 modtog Céline Chopard Diamond-prisen ved World Music Awards for at være den bedst sælgende sangerinde nogensinde, samt for hendes betydning for popmusikken. På daværende tidspunkt havde hun solgt 175 millioner albums, i dag anslås det at salget af hendes plader har passeret 240 millioner eksemplarer.

Blandt hendes største hits kan bl.a. nævnes “The Power of Love” fra 1993, “Because You Loved Me” fra 1996, “It’s All Coming Back To Me” fra 1996, “A New Day Has Come” fra 2002, “I’m Alive” fra 2002 og selvfølgelig megahittet “My Heart Will Go On” fra 1997, der var titelmelodien til storfilmen Titanic og i dag er det bedst sælgende soundtrack og én af de bedst sælgende singler nogensinde.

Hun har i flere år haft de såkaldte “residency shows” på den kendte (og berygtede) natklub Caesars Palace i Las Vegas; meget ofte totalt udsolgte shows. Koncerten i Royal Arena blev udsolgt på mindre end to døgn. Denne lune juni-sommeraften i Royal Arena startede med en anden kunstner, canadiske Véronic DiCaire, der som “opvarmning” gennem knap 45 minutter gjorde det glimrende. Herefter fulgte efter en pause stjernen over dem alle - Celine Dion.

Det blev til imponerende 144 minutters show uden pause. 22 numre samt 2 ekstranumre. Nogle af de gamle, som er blevet evergreens, hvoraf Titanic-temaet fik stemningen til at vokse, så taget på arenaen måtte udfordres. Det tusindetal store publikum bidrog med tændte lys i deres mobilos, men dette diskrete lysshow var en dråbe ved siden af det sceniske. Lysshowet og ikke mindst lyden i Royal Arena var imponerende professionel.

Når Celine Dion ikke fortabte sig i (for) lange monologer om sit liv og den inkluderende kontakt med sit publikum, fik man i dette hæsblæsende show klart en fornemmelse af hendes fabelagtige stemme, der blev akkompagneret af et professionelt orkester og 3-personers backing group (2 kvinder og 1 mand). Der var action og der var (ægte) tårer fra hende, såmænd også fra den store fanskare, der fulgte hendes tre forskellige outfits, medens “I love you” blev afleveret med sopranens inderlighed udover scenegulvet til publikum, medens numrene (engelsk- og fransksprogede) fyldte den store arena ud.

Denne signatur har oplevet en del verdensstjerner LIVE, såvel i DK som diverse haller og koncerthuse i Europa. I flæng Marlene Dietrich, Louis Armstrong, Eartha Kitt, Liberace, Roberta Flack, Dionne Warwick, Tina Turner, Chaka Khan, Gloria Estefan, Randy Crawford, David Sanborn, Gino Vanelli, Michael Bolton og de to ultimative bedste topshows med Barry White (CPH) og Kenny G. (Royal Albert Hall, London).

Denne gang var vi igen oppe på øverste hylde, om end ikke helt oppe. Den fyldte Royal Arena var dog vidne til en sangstjerne af de sjældne. Af mange uden tøven kaldt “verdens bedste”. Det var ikke bare glimrende, men……det var verdensklasse i Wonderful Copenhagen: 

Stemmens diamant - CUT - CLARITY - CELINE !

Statistic

Bloginformation

Mere information på www.hulegaard.dk

Søg og find


Erik Hulegaard
Erik Hulegaard
Indlæg ad hoc.

Kalender

« July 2018 »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Tags

Arkiv

Relaterede