Smartlog v3 » hulegaard.dk » VM herrehåndbold - finalerne januar 2011
Opret egen blog | Næste blog »

VM herrehåndbold - finalerne januar 2011

29. Jan 2011 01:20, ehu

Enhver håndboldinteresseret (og sikkert mange flere) kender det danske herrelandsholds resultatmæssige skæbne, når disse linier læses.

28-24 lyder den imponerende indsats og semifinalesejr over Spanien på. Detaljerne er fuldt dækket i medierne, blot bør nævnes to unge verdensstjerner i svøb - fynske GOGs tidligere spillere Mikkel Hansen og Niclas Landin.

In retrospektiv 

Scenen var den anden semifinale mellem værtsnationen, den stoute håndboldnation Sverige og verdensmestrene fra Frankrig i Malmø Arena denne kolde og klare sidste fredag i januar 2011.

 Den forholdsvise nye multiarena har plads til max. 13.700 tilskuere (ishockey) og 12.700 til f.eks. håndbold. Grundet billetsalgs-problemer ifm. Danmarks-kampen var der “kun” 11.436 tilskuere. Man kunne sandelig høre dem i denne multiarena, der også indeholder et samlet antal restaurant- og barpladser på ialt 3.250 sæder, hvortil kommer bl.a. 370 toiletter m.m..

Een af de største mulitihaller i Norden, kun og størst af alle den fantastiske Globen (link) (verdens største sfæriske bygning)  i Stockholm har en endnu større tilskuerkapacitet på 13.850 til denne type sportsarrangementer (max. 16.000 tilsk.).

Den 4.december 2010 indviedes Citytunnelen i Malmø. Den 17 km. lange togstrækning generede station “Hyllie”, der sammen med de andre stationer Triangeln og Malmø C har forbedret Sveriges 3dies største bys infrastruktur i den - med rette - ambitiøse Øresundsregion. Malmø Arena ligger lige ved Hyllie stationen.

På to centrale, midtfor på langsiden, udvalgte pladser på 2 række fra banen - købt da billetsalget åbnede en martsdag i 2010 - sad blogejeren og hans blogven alias den tidligere TV-sportsjournalist, forfatter og lyriker, lydbogsoplæser m.m. Bent Otto Hansen. Vi var sammen med 11.434 tilskuere vidner til en interessant semifinale denne sidste fredag i januar anno 2011.

Aktørerne var værtsnationen Sverige versus Frankrig.  Sejrscifrene kom til at lyde på 29-26, og det kunne der ikke siges så forfærdeligt meget til. Frankrig demonstrerede, at de var en klasse bedre i spillets faser med deres stjernemandskab.

 

Den svenske trænerbænk (bill) gjorde, hvad den kunne med de blå-gule spillere, men modsat trænere og verdensstjernene fra 1990ernes guldhold, var de unge spillere ikke moden til mere end en 3-4 plads mod Spanien.

Refleksion

Der er brugt megen harpiks og kastet mange håndbolde, siden danskeren, skolelæreren, oberstløjtnanten, OL-deltageren m.m. Holger Nielsen for 113 år siden begyndte at tænke tankerne om håndboldspillet som den vistnok første i verden. Siden har dansk håndbold været med i den absolutte internationale top-10 både på herre- og damesiden. Damesiden fejrede store triumfer især i 1990erne. Herresidens største var EM-titlen i 2008 i Norge fulgt af den formidable 2 plads ved VM i Sverige 1967, hvor et helt undertippet dansk hold efter en fantastisk semifinalesejr over mægtige USSR tabte finalen til (det daværende) Tjekkoslovakiet.

I horisonten kommer ihvertfald to store udfordringer for dansk herrehåndbold. Den ene er forhåbentlig deltagelse og gerne slutdeltagelse i OL 2012 i London og så den anden…

Den helt store chance for dansk herrehåndbold - Europamesterskabet i 2014 i Danmark. Danske spillere/talenter som Rasmus Lauge Schmidt, (skadede) 2,10 meter Nikolaj Markussen m.fl. vil til den tid have haft så meget harpiks på deres unge hænder, medens deres hår på brystet er blevet noget mere stift. Stadig unge som storskytten Mikkel Hansen og målmanden Niclas Landin er allerede gode eksempler. De har til den tid hørt så mange brølende multihal-tilskuere såvel i Skandinavien som ikke mindst udenfor i international sammenhænge for deres klubhold og på landsholdet. Ja måske er de blevet hærdet i verdens bedste klub-liga, den tyske! 

Det bliver så dansk håndbolds mest vindende coach og cheftræner, Ulrik Wilbeks sortie i 2014 på hjemmebane….det må og kan blive noget stort!

Noget stort var også oplevelsen af det blå-gule Sverige versus verdensmestrene fra Frankrig igår aftes i Sydskandinaviens største sportshal.  Har man - som blogejeren - oplevet store tyske indendørs sportsarenaer, findes der næppe noget lignende!

Men, menne, men oplevelsen i Malmø Arena fortalte enhver, at skandinavisk foretagsomhed absolut kan være med i konkurrencen. Finalerne afvikles alle i denne nye hal. I morgen søndag d. 30. januar først bronzekampen mellem værtsnationen Sverige og Spanien og dernæst finalen mellem Frankrig - Danmark.

Verdensmesteren søndag d. 30.januar 2011 hedder så…… Er det Marseillaisen for “Les Bleus” eller “Kong Christian” for de rød-hvide, der bliver spillet til slut? Brølene fra ca. 12.500 tilskuere, heraf et klart flertal af danske og svenske, vil  heppe på Skandinaviens håb.

Verdens bedste håndboldspiller, venstre backen og playmakeren, den 196 cm høje og serbisk fødte, 26-årige Nikola Karabatic, nu spillende i den sydfranske klub Montpellier HB, vil sikkert meget gerne holde højre hånd mod hjertet og synge med på sit lands verdenskendte nationalmelodi! Sker det?

 

De franske verdensmestre mod de kommende danske verdensmestre anno 2011(??) eller måske mere sandsynligt Europamestre anno 2014 i DK.

Kommentarer

 1. Bent Otto Hansen
  29. Jan 2011 11:33
  1

  Det var en stor og stærk førstegangsoplevelse at se den imponerende hal.

  Tak, Erik, for at du gik med til at vi byttede plads, så du sad på min venstre side. På grund af min kineserlæsion i højre øre, kan jeg ikke høre noget på højre øre hvis der er megen larm i lokalet, og DET var der.

  Franskmændene er snu og besidder allehånde faglige kvaliteter. Men jeg må sige, efter at have set dem så tæt på, at de ikke virker uovervindelige - med tanke på den rød/hvide tornado de skal op imod søndag i finalen.

  Jeg tror på guldet, og jeg takker dig for endnu en dag i godt selskab.

  Og en pludselig eftertanke: tænk, at man både kan komme til så stort et arrangement og så bagefter sidde i en hotellobby med rødvin, storskærm og sandwich og marcipanbrød...uden på et eneste tidspunkt at skulle ærgre sig over at blive indhyllet i andres udåndede tobaksrøg.

  Det er en velsignelse. Jeg går faktisk sjældent til fodboldkampe, netop fordi tribunerne er så fyldte med nervøst pulsende fans. Jeg bliver SÅ sur, når tjæretågen rammer mine næsefløje. Bvadr.

 2. Erik Hulegaard
  29. Jan 2011 11:47
  2

  Der bliver fortættet spænding i Malmø Arena af rød-hvide og blå-gule, der hepper på DK.

  Efter hvad vi har set live og TV er de meget lige, men samtidig er det turneringens to bedste hold, der mødee til sidst.

  Røgsignaler afsendes for det bedste resultat. ;-)

 3. Lupo
  29. Jan 2011 13:33
  3

  Det glæder mig, at d'herrer havde en fornøjelig oplevelse :) Jeg kiggede ellers efter jer på TV - men når jeg tænker mig om, vidste jeg jo godt, at I sad i en helt anden hal.
  Ja, du læste rigtigt - Lupo så håndbold, og hun skal se finalen også!

 4. Bent Otto Hansen
  29. Jan 2011 15:25
  4

  Lupo...der findes (desværre) tv-optagelser af mig og Ehu under den svenske nationalmelodi, hvor den ene af os har mere travlt med at snakke ind i øret på den anden, end at respektere flaget og sangen. Gæt selv hvem af os det var.

  Glæder mig at du hepper med.

  PS: Den bedste spiller hedder Hansen ;-)

 5. Erik Hulegaard
  29. Jan 2011 18:29
  5

  @Lupo#290111-1333:

  Flot at Lupo havde "bedste"-tid til at se håndbold!

  Og som Beologen så rigtigt skrev, kunne vi ses på svensk TV ((flere gange).

 6. Lupo
  29. Jan 2011 22:12
  6

  Tak for tippet, Beo! Jeg hepper på Hansen :)

  Jeg vil undlade at gætte... herinde.

  @Erik: Bedste er jeg ikke ... endnu ;)
  Any minute :)


 7. Erik Hulegaard
  29. Jan 2011 22:56
  7

  @Lupo#290111-2212:

  Kommentar modtaget med tak og forstået på "bedste" vis! ;-)

 8. Bent Otto Hansen
  30. Jan 2011 23:31
  8

  Nu er jeg næsten glad for at vi ikke så finalen på 2. række. Det havde mit blodsukker ikke bifaldet, tror jeg. Gyyyyys :-/

 9. Erik Hulegaard
  30. Jan 2011 23:48
  9

  @BEO#300111-2331:

  Havde vi skulle se finalen, havde vores placering været ganske anderledes og spredt - blodsukker eller ej! ;-)

  Sydskandinaviens absolut største multihal - Malmø Arena - lagde scene til verdens to absolut bedste herrehåndboldnationer p.t.

  Forleden lagde samme multihal regi til Sverige - Frankrig. Jeg tror ikke, at vi glemmer det foreløbig....omend nogensinde! ;-)

  De franske verdensmestre var de bedste, men de oplevede for første gang i lang tid at få kvalificeret modstand helt frem til den forlængede tid. Marginalerne talte deres tydelige sprog.

  Der venter OL 2012 og ikke mindst EM 2014 i Danmark. Det danske herre-håndboldlandshold formodes at kulminere i 2014......og så tror jeg, at "Les Bleus" vil rejse hjem - måske - med en sølvmedalje, når Dannebrog går til tops i Jyske Bank arenaen i den stolte og dynamiske by Herning og brølene fra ca.11.000 tilskuere synger den danske nationalmelodi til slut!

  Kære BEO - Read my digital lips: Time will show! ;-)

 10. Bent Otto Hansen
  31. Jan 2011 08:47
  10

  Nej, jeg glemmer sandelig ikke den dag. Min datter brugte flittigt den Grundfos-klappe-papper, som jeg tog med hjem, foran tv-skærmen i går - dog mest til at holde foran øjnene, idet hun syntes det var lige lovlig spændende.

  Jeg deler din optimisme mht EM og OL. Det siges jo at EM er sværere at vinde end VM, men mon ikke spillerne vil nyde hjemmebaneglæden?

  Et OL-titel med ekstra Cottage Pie ville smage dejligt, tror jeg.

  Franskmændenes kvalitet er uomtvistelig men danskerne gav dem kamp til stregen. Fornemt.

 11. Erik Hulegaard
  31. Jan 2011 09:05
  11

  @Beo#310111-0847:

  De franske verdensmestre var presset helt ud på den mark, hvor ordet "arrogance" ikke kan anvendes.

  Men vi fik også set verdens bedste Nicola Karabatic, Fernandez, Ohmeyer m.fl. spille sig helt ud, modsat Sveriges-kampen. Jeg savnede blot den fabelagtige mulat Daniel Narcisse (langtidsskadet) ;-)

 12. air jordan
  13. Jun 2011 02:48
  12


  Ah, dette er mit første besøg til din blog! Vi er en gruppe af frivillige i

  samme niche, og start en gruppe af modeller indenfor de nye foranstaltninger.

  Din blog giver os nyttige oplysninger at arbejde på. Du kan have foretaget et

  stort stykke arbejde! Anyway, mit sprog, men heller ikke lide det godt udbud

Statistic

Bloginformation

Mere information på www.hulegaard.dk

Søg og find


Erik Hulegaard
Erik Hulegaard
Indlæg ad hoc.

Kalender

« July 2018 »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Tags

Arkiv